Eettisesti tuotetut ekovoiteet

Luonnonmukaisuus ja kestävä kehitys ovat nykyisin vahvoja trendejä myös ihon- ja hiustenhoidossa. Enää ympäristöystävällinen kuluttaminen ei koske ainoastaan elintarvikkeita ja liikkumista, vaan kaikkea kuluttamista, myös kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita. Yhä useammat kuluttajat haluavat kantaa vastuuta maailman tilasta ja suunnitella omia ostoksiaan sen perusteella, mikä on hyväksi luonnolle.

Ekokosmetiikka ja erilaiset ekologiset hoitotuotteet eroavat perinteisistä tuotteista siinä, että niiden koko elinkaari on suunniteltu luonnon ehdoilla.

Ekovoiteiden raaka-aineet on hankittu kestävällä tavalla siten, että luonnon tasapaino ei järky. Olennaista on myös toimia yhteistyössä tuottajien kanssa niin, että raaka-aineiden valmistajat saavat riittävän korvauksen. Toiminta ei saa riistää sen enempää ihmisiä kuin ympäristöä. On myös selvää, että ekotuotteiden valmistajat haluavat viimeiseen asti välttää eläinkokeita. Usein testit ovatkin turhia, sillä kun käytetään jo jopa vuosituhansia tunnettuja luonnon omia raaka-aineita, on jo tiedossa, että ainesosat ovat turvallisia.

Valmiit ekovoiteet sisältävät vain luonnollisia ainesosia, jotka päätyessään takaisin luontoon eivät aiheuta ongelmia. Valitettavasti on esimerkkejä erilaisista kosmetiikan raaka-aineista, jotka vesistöihin päästyään voivat synnyttää ongelmia. Ekovoiteiden käyttäjät tietävät etteivät aiheuta tällaisia vaikutuksia.

Ekovoiteiden ja muun kosmetiikan käyttäjät valitsevat tuotteet usein myös siksi, että eivät halua omaan kehoonsa ylimääräisiä kemikaaleja. Moni kiinnittää raskaana ollessaan huomiota siihen, että lukuisissa eri kosmeettisissa tuotteissa, elintarvikkeissa ja muissakin arkisissa tuotteissa on erilaisia kemikaaleja, joiden kokonais- ja yhteisvaikutuksia ei välttämättä tunneta kunnolla. Etenkin voiteet ja muut iholle jätettävät tuotteet herättävät usein kysymyksiä, sillä kukaan ei tietenkään halua ylimääräisiä kemikaaleja kehoonsa.

Ympäristöystävällisesti valmistetut tuotteet eivät ole ylivertaisia ainoastaan eettisistä syistä. Nykyisin on kehitetty toinen toistaan parempia uutuuksia, mikä tarkoittaa sitä, että ekovoide päätyy kuluttajan ostoskoriin yhä useammin puhtaasti siksi, että tuote on niin tehokas. On opittu hyödyntämään ja yhdistämään perimätieto ja uusin lääketiede, jolloin tuloksena on erinomaisia tuotteita. Tästä syystä kuluttajan ei tarvitse enää tehdä kompromisseja, vaan hän voi ostaa kerralla tuotteen, jota voi käyttää kaikin puolin hyvällä omalla tunnolla, ja joka kuitenkin samalla toimii juuri halutulla tehokkaalla tavalla.