Erilaiset shampoot

Shampoo kuuluu jokaisen kylpyhuoneen perustuotteisiin. Hiustenpesu on luonnollisesti osa perushygieniaa, kuten päivittäinen hampaista huolehtiminen. Monen kosmetiikkavalikoima on toki hiustenhoidon osalta huomattavasti shampoita runsaampi, mutta hiustenpesu kuluu myös niille, jotka eivät sen enempää satsaa kauneudenhoitoon.

Tästä syystä shampoovalikoimat ovat valtavia. Se on tuoteryhmä, jota lähes jokainen käyttää, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että erilaisia tarpeita ja toiveita tuotteille on valtavasti. Myös tuotteiden hintahaitari on suuri.

Shampoissa on erilainen määrä hoitavia ainesosia, mikä osin selittää hintavaihtelut. Osa tuotteista sisältää ainoastaan peseviä ja puhdistavia aineita, ja osa taas suuren joukon hiusten ja päänahan hyvinvointia parantavia ainesosia. Tuotteiden takana on erilainen määrä tuotekehitystä: jotkin tuotteet on kehitetty jopa vuosikymmeniä sitten, ja osa on uusia, jolloin hintalapussa näkyvät viimeaikaset panostukset tuotteen kehitystyöhön.

Shampoot on myös suunniteltu erilaisille hiustyypeille, jotka on ihmisillä luonnostaan erilaisia ja kaipaavat niille kohdennettuja hiustuotteita. Paksuja kiharia hiuksia ei voi pestä shampoolla, joka on suunniteltu hennoille suorille hiuksille. Rasvoittuville hiuksille suunnatut tuotteet voivat helposti kuivata entuudestaan kuivia hiuksia.

Tästä syystä kauppojen ja kampaamojen shampoohyllyistä löytyy erilaisia tuotetyyppejä. Jokaisen kannattaa perehtyä erilaisiin vaihtoehtoihin varmistaakseen, että hankkii juuri itselleen parhaiten sopivan tuotteen. Näin säästää sekä rahaa että tulee hoitaneeksi hiuksiaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lähes jokainen haluaa paksut, kiiltävät ja hallittavat hiukset. Erilaiset shampoot on lähtökohtaisesti suunniteltu juuri hiuslaadun tai -ongelman mukaan siten, että käyttäjä pääsee kohti ideaalikampausta. Tuotteita löytyy siis sen mukaan, onko kyseessä kuiva vai rasvoittuva hius, lattea vai pörröinen, hennot vai paksut hiukset. Kuivaa hiusta halutaan kosteuttaa, hentoja tuuheuttaa ja vahvistaa sekä pörröistä oikoa.

Lisäksi käsitellyille hiuksille on omat tuotteensa, jolloin tarkoituksena on hoitaa käsittelyjen, kuten värjäyksen tai permanentin, aiheuttamia mahdollisia vaurioita tai edesauttaa esimerkiksi värin säilymistä mahdollisimman pitkään.

Lukuisat erilaiset vaihtoehdot shampoohyllyssä voivat joskus aiheuttaa vaikeuksia tehdä valintoja. Toisaalta on hyvä asia, että tuotekehityksen ansiosta jokaisen tarpeet on huomioitu ja tuotteita on paljon. Näin kuka tahansa voi parantaa hiustensa kuntoa valitsemalla juuri omalle hiustyypilleen sopivan tuotteen.