Shampootyypit

Kukaan ei ole voinut välttyä huomaamasta, että aivan tavallisissa marketeissakin on valtava valikoima erilaisia shampoita ja muita hiustuotteita. Joku saattaa pohtia, miksi erilaisia tuotteita on niin paljon ja eikö pienempi valikoima riittäisi. Syy siihen, miksi tuotteita on niin paljon liittyy siihen, että myös käyttäjien tarpeet vaihtelevat. Tuotteita valmistetaan kaikenlaisille kuluttajille, joista jokainen valitsee tuotteet omien preferenssien mukaan.

Edullisimmissa shampoissa ei ole hoitavia ainesosia

Shampoot voidaan ensinnäkin jakaa sen mukaan, miten paljon niissä on hoitavia ainesosia. Joissakin edullisissa tuotteissa on ainoastaan peseviä ja puhdistavia aineita. Tällöin tuotteen ainoa vaikutus on se, että hiukset puhdistuvat. Tällaisen tuotteen valmistaminen on helppoa ja siksi hintakin voi olla hyvin matala. Jos ei välitä hiustensa ulkonäöstä ja laadusta, eikä ole erityisiä terveydellisiä syitä valita tarkemmin kosmetiikkatuotteitaan, voi tällainen tuote olla hyvä vaihtoehto. Etenkin, jos budjetti on hyvin tiukalla.

Useimmissa shampoissa on myös erilaisia hoitavia ainesosia. Mitä enemmän näitä tuotteesta löytyy ja mitä kalliimpia raaka-aineet ovat, sitä kalliimpi on luonnollisesti myös lopputuote. Shampooseen voidaan lisätä lukuisia hiuksiin vaikuttavia aineita, jolloin hiustenpesussa on kyse puhdistuksen lisäksi hiusten hoidosta.

Shampoo valitaan hiustyypin mukaan

Shampoot voidaan luokitella hiustyyppien mukaan. Shampoot on tyypillisesti valmistettu ratkaisemaan erilaisia hiusongelmia. Useimmat haluavat paksut ja kiiltävät hiukset, joita on helppo kammata ja joista saa loihdittua vaivatta hienoja kampauksia. Hyvin harvalla on tällaisia hiuksia luonnostaan, ja siksi tarvitaan hoitotuotteita avuksi.

Usein ongelma on se, että hiukset ovat hyvin ohuet ja hennot. Tällainen on hyvin tavallinen hiustyyppi Suomessa. Tällöin tarvitaan avuksi vahvistavia ja tuuheuttavia shampoita, jotka antavat toivottua volyymia hiuksiin. Hyvin usein hiukset näyttävät elottomilta ja sameilta, jolloin halutaan saada lisää kiiltoa ja elinvoimaa. Sekä ohuet että paksut hiukset voivat kaivata kiiltoa, ja silloin tarvitaan tehoaineita, jotka silottavat hiuksen pintaa korjaten erilaisia vaurioita.

Oikea shampoo auttaa säilyttämään hiusvärin

Nykyisin hyvin monet värjäävät tai muuten käsittelevät hiuksiaan. On olennaista, että uudesta hiusväristä huolehtiminen ei jää vain kampaajalle vaan myös kotona käytetään erityistä värjättyjen hiusten shampoota, joka vahvistaa väriä. Näin kampaajan loihtima väri säilyy pitkän.