Tunnettuja ekoshampoovalmistajia

Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten ekoshampoita valmisti vain kourallinen yrityksiä. Nyt tilanne on täysin toinen, sillä ekokosmetiikan kysyntä on kasvanut huomattavasti, ja moni hiustenhoitotuotteita valmistava yritys on oivaltanut, millaisia mahdollisuuksia kestävästi valmistettuun luonnonkosmetiikkaan liittyy.

Ekoshampoolla tarkoitetaan shampoota, jonka koko valmistusprosessi ja elinkaari on suunniteltu kestäväksi. Ei riitä, että tuote on tehokas hiustenpuhdistaja ja se hoitaa hiuksia halutulla tavalla, vaan koko yrityksen toiminnan on kestettävä tarkka läpivalaisu ja kritiikki. Kosmetiikkaa ei voi tuottaa millä tahansa tavalla. Näin ollen sekä raaka-aineet, valmistusprosessi ja tuotteen hajoaminen ovat tarkastelun kohteena. Ekotuotteet on myös valmistettu hyvässä yhteistyössä raaka-aineiden tuottajien kanssa, eikä tuotteita testata eläimillä. Tällaisen tuotteen myyminen ja ostaminen on aina perustellumpaa. Moni kuluttaja on linjannut, että ostaa vain ekohiustenhoitotuotteita.

Aiemmin tällainen periaate johti väistämättä kompromisseihin, sillä valikoima eettisesti tuotettuja tuotteita oli auttamatta hyvin pieni. Nyt jopa tavallisista marketeista voi ostaa ekoshampoota ja muita tuotteita. Edistys on tapahtunut hyvin nopeasti.

Suosittuja ja pidettyjä ekoshampoon valmistajia on paljon. Yksi tunnetuimpia merkkejä on Sante, joka on todellinen uranuurtaja ekokosmetiikan saralla. Sante korostaa, että yrityksen tuotantomenetelmät ovat todistetusti ekologisia, eikä yritys käytä lainkaan eläinkokeita. Santen valikoimista löytyy lukuisia erilaisia ekoshampoita myös vaativaan makuun. Raaka-aineina ovat esimerkiksi tunnetut henna ja jojobaöljy, joiden myönteiset vaikutukset hiustenhoitoon on tunnettu vuosituhansia.

Toinen suosittu valmistaja on Douce Nature, jonka laajassa tuotevalikoimassa on tietysti myös runsaasti erilaisia shampoita kaikille erilaisille hiustyypeille. Käyttäjien suosikkituotteita ovat esimerkiksi Ylang-Ylang-suihkushampoo, joka toimii niin hiustenpesuun kuin muuhunkin peseytymiseen. Ylang-Ylangin huumaava tuoksu kruunaa tämän luonnontuotteen.

Ekoshampoiden valmistajista mainitaan usein myös suomalainen Frantsilan yrttitila, jonka yrttiosaaminen tunnetaan ympäri maailmaan. Moni suomalainen on ylpeä tästä laadukkaasta kotimaisesta tuotesarjasta, joka tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja ekoshampoita etsiville kuluttajille. Maininnan ansaitsee myös Lavera, joka on yksi ekokosmetiikan pioneereista. Laveran yli 30 vuoden kokemuksella luotujen laadukkaiden shampoiden ja muiden hiustenhoitotuotteiden joukosta jokainen löytää omat suosikkinsa.

Ekoshampoita voi ostaa helposti hyvin varustelluista marketeista, verkkokaupoista, erilaisista ekokaupoista sekä tietysti useimmista kampaamoliikkeistä.