Vahvistavat shampoot

Shampoita valmistetaan kaikille erilaisille hiustyypeille. Osa shampoista sisältää ainoastaan peseviä ainesosia, ei niinkään hoitavia. Tällöin kuka tahansa, hiustyypistä riippumatta voi käyttää kyseistä tuotetta.

Useimmissa tapauksissa shampoossa on kuitenkin mukana myös hoitavia ominaisuuksia ja jokainen tuote on suunniteltu erityisesti tietylle hiuslaadulle, ratkomaan tiettyjä hiusongelmia. Eri maissa korostuvat erilaiset tarpeet: jossakin päin maailmaa ihmisten hiuslaatu on tyypillisesti paksu ja vahva, jossakin muualla ohut ja hento. Kaikille on selvää, että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa ohut ja vaalea hiustyyppi on hyvin tavallinen. Tästä syystä etenkin suomalaiset kaipaavat hiuksia vahvistavia tuotteita.

Hento hius kaipaa volyymia

Vahvistavan shampoon idea on vahvistaa hiuksen luonnollista rakennetta erilaisilla hoitavilla aineilla. Kun hius on luonnostaan ohut ja niitä on usein myös määrällisesti vähän, tarvitaan lisää tuuheutta ja volyymia. Useimmat haaveilevat paksuista ja elinvoimaisista hiuksista ja silloin kun niitä ei ole saanut synnyinlahjana, haluaa mielellään hyödyntää erilaisia hoitotuotteita, joilla voidaan parantaa tilannetta.

Hiusten vahvistamiseen tarkoitetut shampoot voivat toimia monilla eri tavoilla. Keinoja vahvistaa ja tuuheuttaa hiuksia on lukuisia. Tavallisesti tavoitteena on vahvistaa hiusjuuren rakennetta ja tällä tapaa tukea uusien ja terveiden hiusten kasvua. On siis hyvin tärkeää hoitaa myös päänahkaa ja hiusjuuria, jotta varmistetaan, että kasvavat hiukset ovat terveitä ja elinvoimaisia.

Oikeat hoitotuotteet korjaamaan hiusvaurioita

Nykyisten hiusten rakennetta on myös mahdollista korjata ja vahvistaa erilaisilla tehoaineilla. Monessa tapauksessa hius on menettänyt vahvuuttaan erilaisten käsittelyjen vuoksi ja siksi hiukset vaikuttavat latteilta ja ohuilta. On tärkeää palauttaa hiusten volyymi tukemalla hiuksen vaurioiden korjaamista. Näin hiuksista, jotka ovat luonnostaan ohuet, voidaan saada paksumman ja vahvemman näköiset oikean shampoon ja muiden hoitoaineiden ansiosta.

Vahvistava shampoo on hyvin monen ostos- ja toivelistalla. Vahvistavien shampoidenkin välillä on eroja, ja siksi jokaisen kannattaa käyttää hetki selvittääkseen, mikä on juuri itselleen sopiva tuote. Vahvistusta kaipaavat hiukset voivat olla hyvin hyvin kuivat tai yhtä lailla erittäin rasvoittuvat. Joissakin tapauksissa vahvistumista tarvitaan siksi, että taustalla on toistuvia värjäyksiä tai permanentti. Nämä asiat on tarpeen ottaa huomioon valittaessa vahvistavaa shampoota.