Healthwell Herneproteiini Luomu
- 100 % kasviperäinen
- 80 % proteiinia
Toinen vaihtoehto
- Tuotekuvaus
- Ravintosisältö
- Kirjoita arvostelu
- Toimitus- ja maksutavat
Luomulaatuinen ja luonnollinen herneproteiini
Healthwell Ekologinen herneproteiini on korkealaatuista luomulaatuista herneproteiinia. Luomumerkintä osoittaa, että koko tuotantoketjulle on asetettu tiukat vaatimukset tuotannon ja varastoinnin suhteen. Proteiini on valmistettu herneistä ja on täysin kasviperäinen sekä luontaisesti gluteeniton. Healthwellin Ekologinen herneproteiini ei myöskään sisällä lisäaineita eikä makuaineita, jotta sen sisältö pysyisi mahdollisimman puhtaana. Täydellinen tyydyttävään välipalaan tai herkulliseen smoothieen!L
- Luomu
- 100 % kasviperäinen
- 80 % proteiinia
- Luonnollinen maku - mausta itse!
Ei lisäaineita eikä makeutusaineita
Sekoita ja mausta itse
Healthwellin herneproteiini EKO ei ole maustettu eikä sisällä mitään lisäaineita. Siksi voit itse valita, miten haluat maustaa ja makeuttaa sen. Voit käyttää sitä haluamallasi tavalla, esimerkiksi proteiinipitoisessa mustikkasmoothiessa tai puurossa karpaloilla ja omenalla. Jos haluat sen täysin luonnollisena, voit myös sekoittaa Healthwellin herneproteiini EKOa haluamaasi juomaan. Ekologinen herneproteiinimme on yksinkertaisesti kätevä ja monipuolinen vaihtoehto aktiiviselle elämäntavalle tai jos on vaikeaa saada tarpeeksi proteiinia ruokavaliosta.
Miksi proteiinia?
Rakentaaksemme kaikkea entsyymeistä ja soluista hormoneihin tarvitsemme proteiinia. Lisäksi se on tärkeää immuunijärjestelmällemme. Proteiinissa voi olla jopa 20 erilaista aminohappoa, joista 9 on olennaisia. Koska keho ei voi tuottaa näitä olennaisia aminohappoja itse, meidän täytyy saada niitä ruokavaliomme kautta. Ne, jotka haluavat rakentaa lihaksia, yleensä pitävät erityistä huolta proteiinin saannistaan, koska lihakset pääosin koostuvat proteiinista. Se sopii myös hyvin välipalaksi, koska proteiini pitää nälän loitolla.
Yhdistä riisi- tai kauraproteiiniin
Minkä tietyn proteiinin toiminnon määrää proteiinin aminohapot. Eri aminohappo-yhdistelmät antavat erilaisia toimintoja kehossa ja niiden jakautuminen vaihtelee proteiinin lähteestä riippuen. Herneen proteiinilla on laajempi aminohappoprofiili kuin muilla kasviproteiineilla, mutta se ei ole täydellinen. Saadakseen täydellisen aminohappoprofiilin, mikä on hyvä imeytymisen ja proteiinin laadun kannalta, herneen proteiinia voidaan hyödyntää yhdistämällä se riisi- tai kauraproteiiniin. Ne ovat peräisin eri viljoista, mikä täydentää herneen proteiinin aminohappoprofiilia hyvin.
Vinkki! Lue lisää herneproteiinin valmistuksesta ja käytöstä artikkelistamme Näin herneproteiini toimii.
Mitä tarkoittaa, että herneproteiini on EU-ekologista?
Luomuelintarvikkeiden tuotannossa otetaan huomioon biologinen monimuotoisuus, luonnonvarojen säilyttäminen, ympäristökäytännöt sekä tiukka eläintensuojelu (1). Tuotteen on täytettävä tiukat vaatimukset koko tuotantoketjussa, jotta se voidaan merkitä EU-ekologiseksi, käytössä olevalla merkinnällä EU:ssa. Tuotteen on sisällettävä vähintään 95 % luomuraaka-aineita ja 5 %:n jäävän osuuden on täytettävä muut tiukat vaatimukset (2).
Ekologisessa kasvituotannossa on tärkeää edistää maaperän hedelmällisyyttä, mahdollistaa monivuotiset viljelykiertokulut ja luoda kiertokulku orgaaniselle materiaalille. Siksi lannoitteita, maanparannusaineita ja kasvinsuojeluaineita tulisi käyttää vain, jos ne ovat yhteensovussa ekologisen tuotannon periaatteiden ja tavoitteiden kanssa. EU:lla on yleinen vaatimus, että ekologinen elintarvike on tuotettava ilman synteettisesti valmistettuja kemiallisia torjunta-aineita ja keinotekoista lannoitetta. Lisäksi ekologisessa tuotannossa on geenimuunneltujen organismien käyttö kielletty. Lisäksi ekologisen tuotannon tulisi perustua ensisijaisesti uusiutuviin resursseihin (3).
Vegetarian Friendly
Symbooli Vegetarian Friendly indikoi, että tuote sopii vegaaneille ja kasvissyöjille.
VIITTEET:
1, 2 & 3 EG. 2007. Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91. (Hämtad 2021-09-24)