Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Raikas ja proteiinipitoinen belugalinssisalaatti

Raikas ja proteiinipitoinen belugalinssisalaatti fetajuustolla, raikkaan sitruuna-valkosipuli-oliiviöljykastikkeen kera. Täynnä vitamiineja, mineraaleja ja rautaa värikkäistä vihanneksista. Sopii hyvin sekä lämpimänä että kylmänä, kesäisin ja eväsrasioihin. Kokeile reseptiä tänään!

Kulho, jossa muun muassa belugalinssit, lehtikaali, tomaatti, fetajuusto ja kurkku.Raikas salaatti proteiinipitoisilla belugalinssillä, maukas sekä lämpimänä että kylmänä!

Ainekset 2 annosta varten:
2 dl belugalinssiä
200 g tuoretta lehtikaalia
kourallinen tuoretta persiljaa, maun mukaan
1/2 kurkkua
1 iso tomaatti
1 paprika
1 pala fetajuustoa
1 kasvisliemikuutio
Kastike:
1/2 puristettua sitruunaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl vettä
1 murskattu valkosipuli
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus: Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, lisää myös kasvisliemikuutio veteen maukkaamman lopputuloksen saamiseksi. Revi lehtikaali ja tuore persilja pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Sekoita kastike ja kaada seoksen päälle, hiero kastike lehtikaaliin ja persiljaan käsilläsi ja anna maustua hetki. Pilko sillä aikaa tomaatti, kurkku ja paprika. Sekoita linssit ja vihannekset lehtikaaliin ja persiljaan. Asettele kauniille lautaselle ja murustele päälle fetajuustoa. Tarjoile mielellään hyvän leivän kanssa.

Vinkki! Sanotaan, että syömme myös silmillämme, joten käytä eri värisiä vihanneksia ja pilko ne eri kokoisiksi saadaksesi värikkäämmän ja kauniimman salaatin.

Tuotevinkit

 
Kasvisliemi
 
Mustapippurit Kokon.
 
Extra Virgin Oliiviöljy
 
Mustapippuri Jauhe
 
Merisuola

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei