Inspiraatio | Lähettiläät | Treeni | DIY- ja Kauneudenhoito | Reseptit

Porkkanakakku

Klassinen porkkanakakku uudessa, terveellisessä muodossa. Nauti se kahvin tai teen kanssa tai jälkiruoaksi.

Porkkanakakun paloja lautasella.Terveellisempi porkkanakakku herkullisella maulla.

Ainekset
Ravintoarvotper palanen
Energia122,9 kcal
Proteiini3,4 g
Hiilihydraatit8,5 g
Rasva8,1 g
Kuidut1,6 g
20 palaa
1 dl maissijauho
1 dl kaurajauho
3 rkl maustamatonta kookosöljyä
4 kanamunaa
1 dl Nicks Use Like Sugar
1 rkl mantelijauho
2 rkl kookosjauho
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrute
2 rkl maustamatonta kookosöljyä
2 dl cashewpähkinöitä
Mehu 1 sitruunasta
2 rkl agavesiirappia
1 tl vaniljajauhetta
Vettä

Valmistus:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Raasta porkkanat hienoksi raastimen hienolla puolella.

Sekoita kananmunat ja stevia kulhossa. Sekoita sen jälkeen kaikki kuivat ainekset erillisessä kulhossa ja lisää jauhoseos munaseokseen varovasti nostellen.

Sulata kookosöljy ja sekoita se taikinaan yhdessä porkkanoiden kanssa.

Voitele leivinvuoka kookosöljyllä ja kaada taikina muottiin.

Paista porkkanakakkua uunissa noin 40 minuuttia. Kun kakku jäähtyy, voit valmistella kuorrutteen.

Aloita sulattamalla kookosöljyä ja sekoita sitten öljy muiden ainesosien kanssa sekoituskulhossa. Sekoita sitten, kunnes sinulla on sileä taikina. Lisää vettä (vain pieniä määriä kerrallaan) saadaksesi kermaisen kuorrutteen.

Levitä paksu kerros kuorrutetta kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin, mieluiten yön yli. Koristele esimerkiksi hasselpähkinöillä, raastetulla kookoksella tai hieman raastetulla porkkanalla ennen tarjoilua. Nauti!

Ainesosat

 
Ceyloninkaneli Luomu
 
Manteljauho, Luomu
 
Inkiväärijauhe
 
Luomukookosjauho
 
Makeuttaja
 
Kaurajauho
 
Maissijauho
 
Agavesiirappi
 
Kaneli Ceylon
 
Ceylon Kaneli, Luomu
 
Maamantelijauho
 
Kardemumma

Oliko tästä artikkelista apua?   Kyllä   Ei